Home Three Schedule BIS

Home Three Schedule BIS

by
Program

AULA MAGNA

13:35
Registration
30 Minutes Via Balbi 5, Genoa
14:00
Opening
30 Minutes Via Balbi 5, Genoa
14:30
Plenaries

Chair: Alfredo Verde
Jennifer Fleetwood From private concerns to public narratives: tracing the rise of personal stories about crime
Lois Presser Constructing early victory over COVID: Narrative, metaphor, and the unsaid
Olga Petintseva Beyond fact-finding missions, forms, master narratives, and fancy abstractions

1 Hour 30 Minutes Via Balbi 5, Genoa
16:00
Discussion
30 Minutes Via Balbi 5, Genoa
16:30
Break
15 Minutes Via Balbi 5, Genoa
16:45
Plenaries

Chair: Alfredo verde
Adolfo Ceretti One woman's story. Exploring a violent cosmology from a radical interactionist and narrative approach
Sveinung Sandberg Fiction and nonfiction in life-stories of Latin American prisoners
Fabio Indio Massimo Poppi Non Serviam: Narrative dimension of organized crime resistance and susceptibility

1 Hour 15 Minutes Via Balbi 5, Genoa
18:00
Discussion
30 Minutes Via Balbi 5, Genoa

CHIESA DI S.MARIA DI CASTELLO

9:00
Plenaries

Chair: Sveinung Sandberg
Adolfo Francia Multiple narratives: a criminological evalutation of Heroard’s Journal on the early life of Louis XIII


Isabella Merzagora The“yellow” (crime) novel as a pretext, the “yellow” novel as an heir


Oriana Binik Desistance narratives: constructing a “redemption script” through fairy tales

1 Hour 30 Minutes Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
10:30
Discussion
30 Minutes Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
11:00
COFFEE BREAK
30 Minutes Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
11:30
2 Panels
1 Hour 45 Minutes Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
13:15
Lunch
1 Hour Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
14:15
Plenaries

Chair: Lois Presser
Gabriele Mandarelli Criminological narratives in psychiatric forensic evaluations
Antony Pemberton Stories of injustice: narratives and their limits in victimology
Lorenzo Natali Exploring innovative methodologies in the field of narrative, visual and sensory criminology. A green victimological approach

1 Hour 30 Minutes Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
15:45
Discussion
30 Minutes Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
16:15
2 Panels
1 Hour 45 Minutes Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
18:00
VISIT OF S. MARIA DI CASTELLO
2 Hours Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
20:00
Congress Dinner in S. Maria di Castello

CHIESA DI S.MARIA DI CASTELLO

9:30
Plenaries

Chair: Jennifer Fleetwood
Heith Copes Peyote as Earth Medicine: Examining How Narratives Shape Experiences with Psychedelics
Anita Lavorgna Narratives of blame and absolution: framing and managing digital risks in harmful sharenting practices

1 Hour Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
10:30
Discussion
30 Minutes Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
11:00
Closing remarks

Round Table: Narrative criminology in pandemics and wartime
Lois Presser, Sveinung Sandberg, Jennifer Fleetwood
Moderator: Alfredo Verde

1 Hour and 30 Minutes Salita Santa Maria di Castello, 15, Genoa
12:30
CLOSING REMARKS
Alfredo Verde
13:00
Conclusion
Share

Recent Comments

    Archives

    Categories

    • No categories